Składniki:
6 jajek
50 g szynki konserwowej
1 średni ogórek kiszony
1/3 pęczka cienkiego szczypiorku
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
Sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie. Obrać
1/3 od góry, ściąć wierzch, bardzo delikatnie, by nie uszkodzić skorupki,
wydrążyć żółtka i większą część białka, posiekać.
Ogórek kiszony obrać i wraz z szynką pokroić w bardzo drobną
kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Nieco szczypiorku odłożyć do
dekoracji, resztę dodać do jajek, wymieszać z szynką i ogórkiem kiszonym.
Połączyć majonez z musztardą i dodać do sałatki. Doprawić
solą i pieprzem, wymieszać. Pastą jajeczną napełnić skorupki, wstawić w
kieliszki do jajek i udekorować resztą posiekanego szczypiorku.
Smacznego 😀
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz