3 kwi 2020

Wielkanocne przysmaki - Jajka faszerowane


Składniki:

6 jajek
50 g szynki konserwowej
1 średni ogórek kiszony
1/3 pęczka cienkiego szczypiorku
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
Sól, pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie. Obrać 1/3 od góry, ściąć wierzch, bardzo delikatnie, by nie uszkodzić skorupki, wydrążyć żółtka i większą część białka, posiekać.
Ogórek kiszony obrać i wraz z szynką pokroić w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Nieco szczypiorku odłożyć do dekoracji, resztę dodać do jajek, wymieszać z szynką i ogórkiem kiszonym.
Połączyć majonez z musztardą i dodać do sałatki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Pastą jajeczną napełnić skorupki, wstawić w kieliszki do jajek i udekorować resztą posiekanego szczypiorku.

Smacznego 😀

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz