1 mar 2016

Czekoladowe naleśniki z bananami

Składniki na ciasto:
2 jajka
½ litra mleka 3,2%
180 – 200 g mąki tortowej
1 łyżka kakao
3 – 4 łyżki oleju
szczypta soli


Dodatki:
4 – 5 bananów
krem orzechowy
2 – 3 łyżki masła
niewielka ilość cukru pudru


Wykonanie:
Wszystkie składniki ciasta miksujemy. Odstawiamy na kilka minut. Następnie smażymy cienkie naleśniki (ok. 10 szt.)
Usmażone naleśniki smarujemy kremem orzechowym, na naleśnikach układamy pokrojone banany. Naleśniki składamy w koperty lub trójkąty. Na patelni rozpuszczamy masło i układamy złożone naleśniki. Podsmażamy na małym ogniu z obu stron. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz